Kruip eens in je schulp!

Kruip eens in je schulp!

Onlangs was ik op bezoek bij de verzekeraar waar ik in het verleden heb gewerkt. Daar sprak ik een van mijn teamleden. Binnen de financiële dienstverlening wordt er al jaren regelmatig gereorganiseerd. Deze verzekeraar is daar geen uitzondering op. Ons gesprek ging dan ook al snel over wat hij zou willen met zijn werk, wat hem succesvol maakt, waar hij blij van wordt en hoe hij zich beweegt in een veranderende omgeving. De link naar coaching, persoonlijk leiderschap en natuurlijk Wad Werkt was vanzelfsprekend. ‘Dus tijdens die reis op Vlieland helpen jullie mensen uit hun schulp te kruipen’ was zijn conclusie. ‘Ja, dat klopt’ was mijn antwoord. ‘Maar daarbij helpen we ze wel eerst juist in hun schulp te kruipen!

 

Afgelopen jaren hebben Anita en ik veel mensen gesproken die een volgende stap in hun loopbaan moesten of wilden nemen. In veel gevallen was die volgende stap gebaseerd op hetgeen wat ze tot dan toe hadden gedaan. En dat is jammer. De omstandigheden zouden tenslotte niet jouw volgende stap moeten bepalen. Maar jij zelf!

 

Juist dan is het belangrijk om inzicht te hebben in wat jij te bieden hebt. Dat is waar persoonlijk leiderschap over gaat: helder inzicht hebben in wat jij te bieden hebt. En daar vervolgens daadwerkelijk naar te leven.

 

Daarvoor zal je eerst de reis naar binnen moeten maken. In jouw schulp kruipen dus. Hier ontdek je wat je drijft, waar jij voor staat, wat jouw uniciteit is. Persoonlijk leiderschap gaat dus over jouw persoonlijkheid leidend maken. Het gaat over het optimaal gebruiken van jouw eigen persoonlijkheid als gereedschap voor hetgeen je wil bereiken. Zowel zakelijk als privé. Als ondernemer, als medewerker. Als ouder, als partner. Eigenlijk is de context niet relevant. Persoonlijk leiderschap gaat over jou als mens. Over hoe jij het heft in eigen hand neemt. In elke context.

 

Het programma van de persoonlijk leiderschapsreis van Wad Werkt ondersteunt jou hierbij. Hoe? Ontdek dat op www.wad-werkt.nl. Wij zien jou graag van 9 oktober tot en met 12 oktober op Vlieland.

Eric Doornik

Mijn uitgangspunt is ‘Oké zijn als kompas. Het kan en je mág’. Professionals die zijn vergeten wat zij ook al weer in de wereld wilden zetten, moedig ik aan om het beste uit zichzelf te halen.