Als het te zweverig wordt, dan haak ik af!

Als het te zweverig wordt, dan haak ik af!

“Als het te zweverig wordt, dan haak ik af”, zei een vriendin van me laatst toen ze me vroeg naar Wad Werkt. Woorden als ‘balans’ en ‘de kracht van de natuur’ hadden blijkbaar achterdochtig gemaakt. Het zou zomaar een uitspraak van mezelf kunnen zijn. Geen van beiden is afgehaakt: we hebben een goed gesprek gehad. Over het belang van keuzes maken die bij je passen, over Vlieland, zèlfs over balans. En over de samenwerking tussen Eric en mij.

 

En over die samenwerking tussen Eric en mij gaat dit blog. Want die samenwerking verdient het om over te schrijven. En die samenwerking kan ik mooi toelichten aan de hand van het Yin Yang symbool. Je hoeft bij mij dus niet bang te zijn voor te veel ‘spiri-weardy’ (heerlijk woord wat een collega coach altijd gebruikt). Het is gewoon een heel bekend en veel gebruikt symbool, wat mooi is in waar het voor staat.

 

Yin Yang staat voor balans. Het symbool laat zien hoe mannelijke en vrouwelijke energie met elkaar in balans zijn. Sterker nog, je ziet in het teken hoe de mannelijke energie een kern van het vrouwelijken bevat. En vice versa.

En wat zegt dat dan eigenlijk ècht? Het zegt dat het er beide mag zijn. Sterker nog, als beide energieën er zijn en samenwerken, ben je optimaal in balans. Dan sta je in je kracht: kun je de hele wereld aan. Het vrouwelijke staat o.a. voor creativiteit, flow en verbinding. Verbinding met jezelf en je omgeving. Het mannelijke geeft je energie en structuur. Deze energie heb je nodig om jezelf te manifesteren. Om voor jezelf op te komen. En ja, dat geldt zowel voor de man als de vrouw.

 

Eric en ik hebben in 2017 samen de persoonlijk leiderschapsreis van Wad Werkt bedacht en ontwikkeld. Deze ‘reis’ helpt je om inzicht te krijgen in wat je te brengen hebt. Dat doen we met een vierdaags programma, intensieve begeleiding (workshops, coaching, begeleiding) in een prachtige locatie op het rustgevende Vlieland. Het programma van Wad Werkt helpt je om de balans te herpakken. En je in staat te stellen deze vast te houden of steeds weer zelf te kunnen herpakken. Want optimale balans is nodig om vanuit de verbinding met jezelf de juiste (loopbaan) keuzes te kunnen maken.

 

Daar staan Eric en ik voor. Met onze kennis èn ervaring zijn we tot het huidige programma gekomen. We hebben zorgvuldig en heel bewust voor de prachtige locatie gekozen. Wij weten ook uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om in balans te zijn tussen hoofd en hart. Kortom, wij werken met volle overtuiging aan WadWerkt. En dat geeft een enorme energie. Nog meer als je van de deelnemers terugkrijgt dat het werkt. En dat er een goede energie uitgaat van onze samenwerking.

 

Waarom Eric (m) en ik (v) dit samen doen (en niet één van ons beiden alleen) hoeven we met de uitleg over Yin Yang vast niet verder toe te lichten. Net als de rest van WadWerkt was dat een heel bewuste keuze: geen Hepie en Hepie, maar Gert en Hermien. Geen Sjors en Sjimmie, maar Suske en Wiske. (Deze voorbeelden zeggen overigens niets over onze muziekvoorkeur of literaire interesses…)

 

Van 9 tot en met 12 oktober staat de volgende persoonlijkleiderschapsreis gepland. 

 

Anita Pijnappels

Voor zowel persoonlijke- als ook beroepsmatige groei heb ik de afgelopen jaren zelf de balans bewust opgezocht. Dat heeft mij geholpen moeilijke maar belangrijke besluiten te nemen.